5 näkökulmaa rohkeuden kasvattamiseen, kun uramuutos pelottaa

Haluaisitko muuttaa työelämääsi, mutta muutoksen tekeminen pelottaa?

Ehkä pelkäät, että teet väärän valinnan, jota joudut myöhemmin katumaan. Kenties pelkäät ympäristösi reaktioita ja muiden ihmisten kommentteja. Muutos voi myös tuntua korkealta vuorelta: onnistuuko tämä ikinä, onko minusta sittenkään tähän?

Rohkeuden puuttuminen (tai oikeammin: ajatus rohkeuden puuttumisesta!) on yleinen syy sille, että toivottu muutos jää alkutekijöihinsä. Siksi haluan tuoda tällä kirjoituksella esille 5 näkökulmaa, joita voit hyödyntää rohkeutesi kasvattamiseen, kun uramuutos pelottaa:

1 Työelämässä harva valinta on lopullinen

Väärien valintojen pelko on muutoksissa tosi tavallinen. Se voi halvaannuttaa paikoilleen niin, että tarpeellisetkin muutokset jäävät edes aloittamatta: Entä jos en viihdykään siellä, mihin olen menossa? Jos se ei olekaan sellaista kuin kuvittelen? Jos kaikki meneekin pieleen?

Toisin kuin mahdollisesti joillain muilla (joskin lopulta melko harvoilla) elämän osa-alueilla, työelämässä harva valinta on kuitenkaan lopullinen. Jos nyt pohtimasi liike osoittautuu myöhemmin harha-askeleeksi, voit tehdä myöhemmin uusia liikkeitä.

Minkään valinnan ei tarvitse lukita koko lopputyöelämäsi suuntaa. Ei edes sen valinnan, jota olet tekemässä juuri nyt.

2 Sinun ei tarvitse olla rohkea yksin

Älä yritä olla rohkea yksin, vaan hyödynnä muita ihmisiä rohkeuden lähteenä.

Ensinnäkin etsi ihanteita ja inspiraatiota: ihmisiä, jotka ovat tehneet jotain sellaista, josta itsekin juuri nyt haaveilet. Kuka voisi olla idolisi muutosprosessissasi? Sinun ei tarvitse välttämättä tuntea näitä ihmisiä henkilökohtaisesti, koska ihailla voi etäämmältäkin.

Toiseksi etsi ihmisiä, joiden tiedät tukevan ja kannustavan sinua asiassasi varauksettomasti. Nämä ihmiset voivat olla vanhoja ystäviäsi, mutta jos lähipiiristäsi ei löydy ketään sopivaa, voit joutua etsimään heitä kauempaa. (Kenties joku, joka on itsekin tehnyt rohkeita ratkaisuja ja ymmärtää sinua siksi hyvin tässä asiassa?)

Kolmanneksi etsi ihmisiä, jotka voivat auttaa sinua käytännön asioissa: sparrailla ja ideoida uutta suuntaasi, auttaa laatimaan suunnitelmia, avata ovia oikeiden ihmisten luo tai antaa sinulle tietoa asioista, joita muutoksessasi tarvitset.

Liian usein yritämme pärjätä muutoksen(kin) keskellä yksin, ja se voi syödä rohkeuttamme. Kun muutos pelottaa, kerää siis itsellesi tukijoukot, tarvittaessa vaikka kivien ja kantojen alta.

3 Myös nykytilanteeseen jäämisessä on riskinsä

Kun harkitset muutosta, tunnistat luultavasti muutokseen liittyvät riskit turhankin hyvin. Sen sijaan nykytilanteeseen jäämisen riskejä moni ei välttämättä pohdi samalla tavalla, vaikka tietenkin myös nykytilanteeseen jäämisessä on riskinsä.

Asiat muuttuvat joka tapauksessa, valitsimmepa muutoksen tai (näennäisen) paikallaan pysymisen. Turvalliselta tuntunut työpaikka voi mennä alta, uupumus voi viedä ensi vuonna sairauslomalle tai pitkään jatkunut stressi voi riskeerata ihmissuhteita.

Yhtä lailla kuin on myöhemmin mahdollista katua muutokseen lähtemistä, on mahdollista katua paikalleen jäämistä: menetettyjä mahdollisuuksia, elämätöntä elämää tai sitä, ettei uskaltanut toteuttaa unelmiaan silloin, kun siihen olisi ehkä vielä ollut mahdollisuus.

En yritä sanoa, että muutokseen pitää aina lähteä (sen päätät sinä!) vaan että varmuus on illuusio ja että kaikkiin valintoihin, sekä lähtemiseen että jäämiseen, liittyy epävarmuutta ja riskejä.

Lopulta sitä voi vain tehdä nykyhetkessä valintoja parhaan kykynsä ja ymmärryksensä mukaan. Se riittää.

4 Maalia ei tarvitse tietää lähteäkseen liikkeelle

Saatat ajatella, että muutokseen lähtiessäsi sinun pitäisi tietää sekä lopullinen maalisi että reitti, jota pitkin sinne pääsee. Uramuutosten, tai oikeastaan minkä tahansa isompien elämänmuutosten, tapauksessa tämä vaade on kuitenkin utopistinen.

Kun muutat elämäsi ulkoisia puitteita, muutut samalla itse. Siksi et edes voi nähdä alussa koko reittiä. Oikeasti mikä tahansa isompi elämänmuutos onkin pitkään kuin sumussa harhailua. Harhaillessasi opit lisää sekä itsestäsi että tarjolla olevista vaihtoehdoista, ja näiden oppien perusteella voit korjata suuntaasi vähitellen oikeammaksi.

Lopullisen maalisi — sikäli kun mikään maali on koskaan lopullinen — näet yleensä vasta, kun olet jo melkein perillä.

Onnistunut uramuutos ei siis vaadi selkeää maalia ja reittiä. Alustava ajatus siitä, mitä asioita haluat työelämässäsi muuttaa ja mihin suuntaan haluat niitä muuttaa, riittää hyvin alkuun pääsemiseksi.

5 Usein parhaimmat jutut syntyvät harhapolkujen spin-offeina

Muutosta pohtiessasi pelkäät ehkä vääriä valintoja, eksymistä ja harhapolkuja. Onkin totta, että harhapolkuja voi olla vaikea kokonaan välttää. Harhapolulla vaeltaminen myöskään tunnu erityisen mukavalta sillä hetkellä, kun on eksyksissä.

Harhapolut eivät kuitenkaan ole aina turhia. Kun keskustelee työelämänsä suuntaa onnistuneesti muuttaneiden ihmisten kanssa, monet tarinat kuulostavat jotakuinkin tältä:

”Menin paikkaan X, joka oli minulle ihan väärä paikka. Mutta siellä tapasin henkilön Y, jonka kautta löysin myöhemmin tämän nykyisen juttuni.”

… tai jotakin sen tapaista.

Monet (työ)elämän parhaista jutuista syntyvätkin onnekkaiden sattumien tuloksena ja harhapolkujen spin-offeina. Ensimmäisen muutosaskeleesi ei tarvitse olla suuri harppaus, vaan liikkeelle voi lähteä vaikka minipienin askelin. Tärkeintä on, että lähtee.


Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä: