Miten löytää oma juttu? 5 uudenlaista vinkkiä

Työelämän valintojen yhteydessä puhutaan usein ”oman jutun” löytämisestä. Ei olekaan ihme, että moni kipuilee sen kanssa, ettei ole yrityksistään huolimatta onnistunut löytämään omaa juttuaan.

Miten tuon mystisen oman jutun voisi sitten löytää, jos lainkaan tiedä, mikä se voisi olla? Saat tästä kirjoituksesta viisi uudenlaista vinkkiä, joiden avulla voit lähteä metsästämään omaa juttuasi. Ensin kuitenkin muutama sana siitä, miksi oman jutun löytäminen on monille niin vaikeaa.

Miksi oman jutun löytäminen on monille vaikeaa?

Usein ajattelemme, että oman jutun pitäisi olla ultimaattinen kiinnostuksen kohde: asia tai aihe, johon voi uppoutua vuosikausiksi kyllästymättä. Vaihtoehtoisesti saatamme ajatella, että oman jutun pitäisi olla jonkinlainen kutsumus tai missio: jotain, jota kohtaan kokee vahvaa paloa ja jonka puolesta on valmis venymään ja taistelemaan.

Mutta entä jos on kiinnostunut vähän kaikesta tai vaihtoehtoisesti ei oikein mistään (ainakaan mistään sellaisesta, jota haluaisi tehdä työkseen)? Ja jos ei koe kutsumustakaan mihinkään? Tai edes halua tehdä kutsumustyyppistä työtä?

Ei hätää, oma juttu on silti mahdollista löytää. Oma juttu voi nimittäin olla monta muutakin asiaa kuin loputtoman kiinnostuksen kohde tai kutsumus. Pohjimmiltaan oma juttu on aina tunne:

”Tämä sopii minulle.”

Tuo tunne tulee meille jokaiselle erilaisista asioista, ja sen voi siksi saavuttaa eri tavoin. Seuraavassa siis viisi vinkkiä oman juttusi löytämiseen.

1 Oma juttu voi olla tekemisen tapa

Joillakin meistä on vahva oma tekemisen tyyli — tai laajemmin ajateltuna ajatuksia siitä, miten haluamme (tai emme halua) työtämme hoitaa.

Jos sinulla on vahva oma tekemisen tapa, koet todennäköisesti työssäsi ristiriitaa silloin, kun joudut tekemään työtä itsellesi väärältä tuntuvalla tyylillä. Kenties sinulle olisi tärkeää tehdä asiat perusteellisesti ja harkiten, mutta työsi vaatii sinua tekemään jatkuvasti nopeita päätöksiä vajain tiedoin. Kenties et motivoidu lainkaan yksityiskohtien viilaamisesta vaan haluaisit keskittyä isoon kuvaan, mutta olet päätynyt työhön, jonka pääsisältönä on excel-taulukoiden huolellinen hinkkaaminen. Tai ehkä haluat olla sosiaaliselta tyyliltäsi mutkaton ja joustava tyyppi, mutta olet ajautunut tehtävään, jossa rooliisi kuuluu kytätä muiden tekemisiä ja vaatia heiltä ikäviä asioita.

Jos tunnistat itsesi yllä olevista kuvauksista tai jos mieleesi tulee muita asiota, joissa työsi sisältö ja vaatimukset ovat ristiriidassa sen kanssa, miten itse mieluiten toimisit, pohdi hetki seuraavaa:

Kun saat tehdä asioita omalla tyylilläsi ja tavallasi, miten silloin teet ne? Millaisessa työssä tai tehtävässä (ehkä jopa oman alasi sisällä) tuo tapa voisi toteutua paremmin kuin nykyisessä työssäsi?

2 Oma juttu voi olla työn sopivuutta omaan arvomaailmaan (pienemmässä tai suuremmassa mittakaavassa)

Se, että voi toteuttaa työssään omia arvojaan, voi saada työn tuntumaan omalta jutulta — osin jopa riippumatta työn tarkasta sisällöstä tai muista ominaisuuksista.

Omien arvojen tunnistaminen ei kuitenkaan aina ole yksinkertaista. Usein mietimme arvoja pohtiessamme turhankin yleviä — esimerkiksi sen tapaisia asioita kuin oikeudenmukaisuus tai tasa-arvo. Vaikka nämä voivat aidosti olla arvojasi, niiden pohjalta voi olla vaikea paikallistaa omaa juttuaan, mikäli ei etsi kutsumustyyppistä työtä.

Usein oman jutun löytämisessä olennaista onkin tunnistaa ”pienempiä” arvoja, esimerkiksi sellaisia kuin ystävällisyys, kauneus tai älyllinen uteliaisuus. Oma juttu voi olla mahdollisuus toteuttaa työssä tämäntyyppisiä arvoja. Tällaiset ”pienemmät” arvot voivat myös toteutua monenlaisessa työssä: ne eivät useinkaan vaadi toteutuakseen tiettyä ammattia tai alaa, vaan ehkä pikemminkin tietynlaisen työympäristön tai työyhteisön?

Sinulla saattaa olla myös arvoja, jotka auttavat rajaamaan pois joitakin vaihtoehtoja. Jos koet esimerkiksi elämän tasapainon tai terveyden tyyppiset arvot omiksesi, haluat luultavasti löytää työn, joka ei vie kaikkea aikaasi tai voimiasi. Jos taas arvostat korkealle taloudellista turvaa, freelancer-tyyppinen ura epävarmalla alalla ei luultavasti ole sinun juttusi.

Myös ”ylevien” arvojen kautta voi löytää aineksia omaan juttuunsa, jos niitä ei ajattele pelkästään työn mahdollisina päämäärinä vaan myös tekemisen tapoina. Esimerkiksi oikeudenmukaisuus ja tasa-arvo voivat toteutua paitsi työn tavoitteina (”työni edistää tasa-arvoa maailmassa” –> kutsumustyyppinen työ) myös työpaikan arvoina tai tekemisen tyyleinä (”työskentelen organisaatiossa, jossa ihmisiä kohdellaan oikeudenmukaisesti ja tasa-arvoisesti” tai ”työssäni kohtelen kaikkia oikeudenmukaisesti ja tasa-arvoisesti” –> monenlainen työ).

Jos sinusta tuntuu, ettei nykyinen työsi vastaa arvojasi joko sisällön tai tekemisen tapojen suhteen, pohdi hetki seuraavaa:

Mitkä ovat sinulle tärkeitä arvoja (suurempia tai pienempiä), ja millaisissa työelämän puitteissa niiden olisi mahdollista toteutua nykyistä paremmin? Voisiko jopa nykyiseltä alaltasi löytyä tehtävä tai työpaikka, jossa tekeminen olisi paremmin arvojesi mukaista?

Lisävinkki: Jos arvojen tunnistaminen tuntuu vaikealta tai keksit vain arvoja, joista ei tunnu olevan apua, kokeile millaisia tuloksia saat VIA-arvotestistä (testi vaatii kirjautumisen, mutta on maksuton, ja maksuton raportti riittää hyvin).

3 Oma juttu voi olla mahdollisuus työskennellä sinulle sopivassa seurassa

Muut ihmiset voivat olla työelämässä merkittävä stressin tai ilon lähde. Omannäköinen työ tarkoittaakin monille meistä mahdollisuutta työskennellä itsellemme sopivassa seurassa. Joskus oikeanlainen seura voi olla jopa tärkeämpää kuin työn varsinainen sisältö.

Sinulle sopiva seura saattaa tarkoittaa monta asiaa. Se voi olla turvallista seuraa, jossa sinun ei tarvitse pingottaa tai teeskennellä vaan voit olla oma itsesi. Se voi olla seuraa, jossa innostut ja inspiroidut, tai ihmisiä, jotka jakavat työskentelytapasi tai arvosi. Se voi tarkoittaa vaihtuvia kontakteja asiakkaiden kanssa, tiivistä tiimityötä tai pääosin yksin työskentelyä.

Mikä ikinä niistä onkaan sinun juttusi.

Vaikka monien ammattialojen ihmisistä on helppo keksiä stereotyyppisiä kuvia, todellisuudessa miltä tahansa alalta löytyy erilaisia ihmisiä, työpaikkoja ja tiimejä. Esimerkiksi start-upeissa on monesti erilainen sosiaalinen henki kuin saman alan suurissa korporaatioissa, ja stereotyyppisesti sosiaalisellakin alalla on myös tehtäviä, jotka vaativat paljon itsenäistä työskentelyä. Tavoitellut ja CV:ssä hyvältä näyttävät työpaikat vetävät puoleensa tavoitteellisia ja kilpailullisia henkilöitä, kun taas saman alan vähemmän tunnetussa firmassa voi olla tavallisempaa porukkaa. Ja niin edelleen.

Myös organisaation kulttuuri ja arvot vaikuttavat siihen, millaiset ihmiset kyseisessä organisaatiossa menestyvät ja viihtyvät. Toisinaan jopa saman organisaation yksittäisten osastojen tai tiimien välillä voi olla yllättävän suuria eroja.

Jos vietät tällä hetkellä työpäiväsi seurassa, jossa et viihdy tai johon et tunne kuuluvasi, mieti hetki seuraavaa:

Millaisissa sosiaalisissa tilanteissa ja millaisten ihmisten seurassa viihdyt, inspiroidut tai tunnet olosi turvalliseksi? (Valitse ne ominaisuudet, jotka ovat sinulle tärkeitä.) Mistä työympäristöstä, työstä tai tehtävästä tällaista seuraa voisi löytyä?

4 Oma juttu voi olla mahdollisuus käyttää jotakin taitoasi tai kykyäsi

Jotkut meistä kokevat vahvaa omannäköisyyden tunnetta päästessään käyttämään jotakin taitoaan tai kykyään. Tällöin oma juttu voi olla työ, jossa tuota taitoa tai kykyä pääsee käyttämään mahdollisimman usein ja paljon.

Oleellista on tunnistaa taitoja tai kykyjä, joiden käyttämisestä itse nautit ja saat energiaa. Nämä voivat olla (ja usein ovatkin!) eri asia kuin ne taidot ja kyvyt, joista olet saanut muilta kiitosta, joissa olet muiden mielestä hyvä tai joihin nykyinen työsi pohjaa.

Taitojen tai kykyjen ei myöskään tarvitse olla ns. ammatillisia taitoja. Ne voivat olla vaikkapa kyky luoda ihmisiin lämpimiä suhteita tai kyky yhdistellä yksittäisiä palasia suuremmiksi kokonaisuuksiksi. Ne voivat olla ihan mitä vain asioita, joissa koet olevasi hyvä (tai voivasi tulla hyväksi), joiden käyttämisestä nautit ja joille on työelämässä käyttöä.

Jos et tällä hetkellä koe työssäsi juurikaan tekemisen iloa, pohdi hetki seuraavaa:

Mistä tekemisestä nautit ja mitkä taidot tai kyvyt ovat "kaikkein eniten sinua"? Millaisessa organisaatiossa tai tehtävässä pääsisit käyttämään noita taitoja tai kykyjä nykyistä enemmän?

5. Oma juttu voi vaihdella

Oman jutun ei tarvitse pysyä aina samana, eikä se usein pysykään. Nuorena omalta tuntuva juttu ei välttämättä tunnu omalta enää enää keski-ikäisenä, ja päin vastoin. Muuttuvat elämäntilanteet, kokemuksen karttuminen tai omien arvojen kirkastuminen voivat muuttaa sitä, mikä tuntuu työelämässä hyvältä ja omalta.

Lisäksi monista asioista kiinnostuneille tai vaihtelunhaluisille oleellinen osa omaa juttua saattaa olla nimenomaan vaihtelu. Omia juttuja ei tarvitse olla vain yhtä, vaan niitä voi olla monta. Nykyaikana moni tekee joka tapauksessa monimuotoista työelämää ja eri kausina erilaisia asioita. Toisille se voi olla pakon sanelemaa, mutta joillekin — tai joissakin elämäntilanteissa — juuri se voi olla se oma juttu.

Kysymys ”mikä on oma juttuni työelämässä?” kannattaakin kääntää muotoon ”mikä tai mitkä voisivat olla omia juttujani työelämässä juuri nyt?”

Onnea oman juttusi etsintään!


Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä: